Kolajen Nedir?

Kolajen, insan vücudunun en önemli yapı taşlarından biridir. Tendonlar, bağlar, cilt ve kaslar dahil olmak üzere çeşitli vücut yapımızı oluşturan bağ dokularının ana bileşenidir. Cilt yapımızı oluşturması ve kemiklerimizi güçlendirmesi, kolajenin en önemli fonskiyonlarındandır.

Profin kolajen; cilt, eklem ve kemik sağlığı için optimize edilmiştir.

Kolagen Ne İşe Yarar?

Bilinen 28 tip kolajen vardır. Üç ana tip; 1, 2 ve 3'tür. Bu tip kolajenler vücudumuzdaki toplam proteinin yaklaşık %80-90'ını oluşturur.

Tip 1:

Vücuttaki kolajeninin çoğunluğunu oluşturur. Cilt, kemikler, tendonlar, bağ dokusu ve dişler için yapı sağlar.

Tip 2:

Yastıklı elastik kıkırdakta bulunur. Bağ dokularındaki kıkırdak oluşumuna yardımcı olur ve eklem sağlığını korur.

Tip 3:

Kasların, organların ve arterlerin yapısını destekler. Cilde esneklik ve sıkılık kazandırır.

Yaşlandıkça, vücut daha az ve daha düşük kalitede kolajen üretir.Cildin daha az esnek hale gelmesi, kolajen eksikliğinin en belirginözelliklerindendir. Kemik ve kıkırdak doku da yaş ilerledikçeyetersiz kalan kolajenden dolayı zayıflamaya başlar. Yaralanmalarve sakatlanmalar daha sık görülür.

Birçok klinik çalışma, kolajen peptitlerinin veya kolajen içeren takviyelerin, kırışıklıkları ve kuruluğu azaltarak cildin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Cildi güzelleştirir.

Yaşlanma belirtilerini azaltır ve daha genç görünmeye yardımcı olur. Ciltte yeterli miktarda bulunduğunda, daha parlak ve canlı bir cildi garanti eder. Yaşlanmayla birlikte ciltte oluşan kırışıklıkları, gevşemeleri ve cilt kuruluklarını önler.

Kemik ve eklem sağlığını artırır.

Kemikler ağırlıklı olarak kolajen ve kalsiyumdan oluşur. Bu iki madde kemikleri hem güçlü hem de esnek hale getirir.Kolajen aynı zamanda diz, kalça, omuzlar gibi çeşitli eklemlerin akışkanlıkla hareket etmesini sağlar. Bir eklemin temel işlevi iki veya daha fazla kemiği bağlamaktır; ancak bu kıkırdak, bağlar, tendonlar olmadan ağrılı olacaktır. Kolajen, tüm bu bağ dokularının ana bileşenidir.

Tırnakları, saçları ve dişleri güçlendirir.

Tırnakların, saçların ve dişlerin yapı taşını oluşturur. Saç dökülmesini önler ve tırnakları güçlendirir. Diş sağlığı konusunda da etkilidir. Diş eti çekilmesi, diş eti kanamaları gibi riskleri düşürür.

Sağlıklı saçlar yaratır.

Daha sağlam ve güçlü saç köklerinin çıkmasını sağlar. Gür ve hacimli saçlara sahip olunmasına aracılık eder. Aynı zamanda saç dökülmesi, saç incelmesi gibi problemleri tedavi eder.

Kolajen Peptit Nedir?

Kolajen peptitler, doğal kolajenin hidrolizi ile üretilen kısa zincirli protein yapı taşlarıdır. Uygulanan enzimatik sürece bağlı olarak, kolajen fragmanların karakteristik bir deseni oluşturulur. Bu peptitler ortalama moleküler ağırlık dağılımları ve peptit profilleri ile tanımlanır ve sınıflandırılır. Moleküler ağırlıklarından bağımsız olarak, tüm kolajen peptitler vücut tarafından hızla emilir ve yüksek biyoyararlanım sağlar. Alerjik olmayan özellikte, kolay sindirilebilir ve gıda sınıfında olduklarından dolayı temiz etiketli ürün olmaya uygundurlar.

Profin Kolajen; cilt, eklem ve kemik sağlığı için optimize edilmiştir. Fiziksel ve kimyasal özellikleri sayesinde, çeşitli gıda ve farmasötik uygulamalarında diğer bileşenler ile kolaylıkla karıştırılabilir ve kullanım kolaylığı sağlar.

Uygulamalar

Kolajen peptitler, %25'e varan konsantrasyonlarda su içecekleri, gazlı içecekler ve içilebilir yoğurt veya peynir altı suyu içecekleri gibi farklı içecek uygulamalarında kullanılabilir.

Profin Kollajen Peptitler, farklı ve özel dokulara sahip barlar üretmek için çok çeşitli olanaklar sunar. Yüksek proteinli, tahıllı veya meyveli barların tümünü kolajen peptitlerle üretmek mümkündür.

Kolajen peptit tozu, vitaminler ve mineraller gibi mikrobesinler ile de birleştirilebilir. Toz karışımlarına ilişkin uzun kararlılık testleri, tüm bileşenlerin en az 3 yıllık süre boyunca stabil olduğunu kanıtlamıştır.

Yoğurt veya alkollü içecekler gibi fermente ürünlerde kolajen peptitler, %5 konsantrasyona kadar fermantasyon sürecini etkilemez. Kolajen peptitlerin fermentlerle kombine edilmesi uygundur ve gıdanın mükemmel duyusal profilini ve dokusunu ortaya çıkarır. Bu nedenle kolajen peptitler, üretim işleminin gerektirdiği şekilde fermantasyon işleminden önce veya sonra eklenebilir.

Kolajen peptitler, jöle ve şekerleme endüstrilerinde rahat kullanım olanağı sunarlar. Kolajen peptitler sayesinde protein oranı artırılmış şekerleme ürünleri üretilebilir.

Kolajen Peptitler Nasıl Yapıl Yapılır?

Profin Kolajen Peptitler, son teknoloji ekipmanlar ile güvenli ve sertifikalı bir üretim sürecinden geçerek (ISO 9001, ISO 22000, GMP ve TSE Helal standartları) özel olarak üretilmiş proteinlerdir.

• Teknolojik üretim süreci • Mükemmel çözünürlük • Isı stabilitesi • Gıda asitlerine karşı kararlılık
• Mükemmel berraklık • Sıvı uygulamalarda ideal çözelti hazırlama • Düşük viskozite • Nötr tat ve koku

Teahupo'o Beach
French Polynesia

Sertifikalar

background

GMP Sertifikası

İndir
ISO 22000 English

ISO 22000 İngilizce

İndir
ISO 22000 Turkish

ISO 22000 Türkçe

İndir
TSE Halal Certificate

TSE Helal Sertifikası

İndir
Collagen Operating Certificate

Kolajen İşletme Sertifikası

İndir
Warehouse Operating Certificate

Depo İşletme Sertifikası

İndir

E: info@halavet.com.tr
P: +90 216 394 19 95

Bize dileğin saatte ulaşabilir tüm sorularınızı çalışma günlerinde 24 saat içinde yanıtlamaya çalışıyoruz.